Linjavaihde.net forum

Simulaattorit => Sisällöntuotto => Aiheen aloitti: hampuloinen - Syyskuu 23, 2015, 16:43:02

Otsikko: Rataprojekti "Palma" (TS12)
Kirjoitti: hampuloinen - Syyskuu 23, 2015, 16:43:02
Tällaista suomirataa olen Seinäjoki-Oulu radan jälkeen viritellyt pikkuhiljaa. Työnimi isolla ratakokonaisuudella on Palma. Siinä on kaikenlaista rataosaa mukana. Teen tätä TS12:een (Trainz 2012). Julkaistaan sitten, kun alkaa näyttämään yksityiskohdat radassa itselle riittävissä määrin hyviltä. Vielä on paljon tehtävää. Ajatuksena on tiedotella tässä ketjussa projektin etenemisestä ja sitten julkaistessa syventyä siihen saadaanko rata näkymään ja toimimaan muilla kaikkine radan riippuvuuksineen. Kolme kuvaa radasta alla. Lisää kuvia ja hieman tekstiä radasta: http://mikanhuone.com/MSTSasemat.html#Trainz:_iin (http://mikanhuone.com/MSTSasemat.html#Trainz:_iin)
Otsikko: Vs: Rataprojekti "Palma" (TS12)
Kirjoitti: Sr1 -76 - Syyskuu 23, 2015, 19:30:18
Hienolta näyttää! Olen tähän mennessä katsonut sivuiltasi, kun päivityksiä ei ole tullut että onko projekti hengissä. Hyvä että edistyy!
Otsikko: Vs: Rataprojekti "Palma" (TS12)
Kirjoitti: hampuloinen - Tammikuu 02, 2016, 00:40:47
Rata hiljalleen kehittyy. Olisi kuitenkin muutama mysteeri, jos joku osaisi ratkaista. Tässä joitain:

A) Radan latautuminen, aukeaminen, pelissä kestää tolkuttoman pitkään. Miksi? Maanpintaa toki on runsaasti ja hajallaan, ei yhtenäisesti, vaan verkostomaisesti, jolloin välissä on tyhjiä alueita. Onko tämä syynä. Vai onko liian paljon puustoa jne. Tai jokin 'raskastekoinen' objekti, joka viivyttää 'kartan' latautumista näkyville niin editointitilaan kuin ajotilaan siirryttäessä päävalikosta. Muut radat avautuvat nopeasti.

B) Peli ei tallenna ollenkaan tai kokonaan tehtyä työtä, vaan osa objekteista jää pois näkyvistä, kun avaa radan myöhemmin. Tai peli ei suostu tallentamaan ollenkaan, vaan väittää ettei ole tallennettu.

C) 'Sessionista' häviää tietoja, jolloin esimerkiksi nopeusrajoituksia nollaantuu ja tasoristeysten ohjelmointeja (luvut) katoaa. Tällöin en tiedä muuta tapaa kuin ohjelmoida ne uusiksi editorissa mikä on iso työ. Jokin tallennusbugi tai oma moka?
Otsikko: Vs: Rataprojekti "Palma" (TS12)
Kirjoitti: sakuboy99 - Tammikuu 02, 2016, 02:24:34
Mistä olet saanut tuon sähköpylväään korkeuden tossa 3 kuvassa?
Otsikko: Vs: Rataprojekti "Palma" (TS12)
Kirjoitti: hampuloinen - Tammikuu 02, 2016, 22:01:17
Kiitos tiedoista, katsotaan mitä tapahtuu. Rataa editoidessa ja ajaessa peli kuitenkin toimii enimmäkseen sujuvasti ja nopeasti. Joissakin kohdissa maisema jätättää, peli tai kone ei pysy mukana. Koneessani pitäisi tosin potku riittää, ilmeisesti se on siis noista pelin rajoitteista kiinni. Mahtaisiko auttaa 'buildin' päivittäminen.

Ja tuolla sähköpylvään korkeudella tarkoitetaan varmaan varoituslaitetolpassa olevaa kylttiä. Sen on tehnyt nimimerkki "juhis", ja se on peräisin jostain näiltä juna-aiheisilta foorumeilta, ehkä se on jaossa tälläkin foorumilla jossain?
Otsikko: Vs: Rataprojekti "Palma" (TS12)
Kirjoitti: kristian - Tammikuu 05, 2016, 17:10:57
Kokeilin tuota kyseistä patchia ja kyl sil jotain vaikutusta on koska nyt ne pullonkaulakohdat toimii sujuvammin eikä tartte pelata minimi grafiikoilla.
Otsikko: Vs: Rataprojekti "Palma" (TS12)
Kirjoitti: hampuloinen - Syyskuu 11, 2017, 20:59:18
Laitoin ratani jakoon keskeneräisenä Google driven kautta. Lisätietoa kotisivuillani tutussa yllä olevassa linkissä.