Linjavaihde.net forum

Simulaattorit => Sisällöntuotto => Aiheen aloitti: Dino - Huhtikuu 10, 2018, 17:35:24

Otsikko: Miten teen rataa Train Simulatoriin? Ohjeita vasta-alkajille.
Kirjoitti: Dino - Huhtikuu 10, 2018, 17:35:24
Kun tuo Facebook ei ole hyvä alusta vähänkään pidemmille tai pitkäkestoisimmille ohjeille, vaan alkaa oikutella, joten
ajattelin tehdä sitä täällä. Nämä ohjeet on tarkoitettu vasta-alkajille, joten jos hommat on hanskassa, niin näistä ei ole paljon apua.

Käynnistä Train Simulator, jolloin avautuu alla olevan kuvan mukainen näkymä. Rataa tehdäksesi klikkaa Build.

(https://farm1.staticflickr.com/872/40764513754_7666799a23_b.jpg) (https://flic.kr/p/257dMJ3)Radanteko_ohje01 (https://flic.kr/p/257dMJ3) by Ismo Pietiäinen (https://www.flickr.com/photos/155172061@N04/), on Flickr

Sitten avautuu alla olevan kuvan mukainen ruutu, jossa klikkaa uutta rataa tehdäksesi New Route.

(https://farm1.staticflickr.com/879/40764952304_0e14281762_b.jpg) (https://flic.kr/p/257g36f)Radanteko_ohje02 (https://flic.kr/p/257g36f) by Ismo Pietiäinen (https://www.flickr.com/photos/155172061@N04/), on Flickr

Seuraavana avautuvassa New Route kentässä on annettava tietoja kuten radan nimi ja valittava pohjatekstuurisarja tarjolla olevista vaihtoehdoista sekä annettava koordinaatit. Olisi syytä käyttää oikeita koordinaatteja ainakin silloin, jos haluaa käyttää Googlen karttapalvelua radan teossa apuna. Train Simulatorissa on sisäänrakennettu ominaisuus tähän. Sitten painetaan Create-nappulaa.

(https://farm1.staticflickr.com/789/39670322490_38f48f4eeb_b.jpg) (https://flic.kr/p/23rwLMq)Radanteko_ohje03 (https://flic.kr/p/23rwLMq) by Ismo Pietiäinen (https://www.flickr.com/photos/155172061@N04/), on Flickr

Jatkuu....
Otsikko: Vs: Miten teen rataa Train Simulatoriin? Ohjeita vasta-alkajille.
Kirjoitti: Dv16_2015 - Huhtikuu 11, 2018, 14:10:22
Vaikka kukaan ei tähän saakka ole myöntänyt että tarvetta olisi, on näitä ohjeita joka tapauksessa ollut aina mielenkiintoista lukea. Väittäisin myöskin omasta kokemuksesta (siis Trainzin osalta, pätee varmaan tähänkin) että vaikkei kysyntää ohjeille ennalta olisi, tarjonta saattaa luoda sitä.
Otsikko: Vs: Miten teen rataa Train Simulatoriin? Ohjeita vasta-alkajille.
Kirjoitti: Dino - Huhtikuu 16, 2018, 09:10:33
Seuraavaksi avautuu ikkuna, jossa on luettelo simulaattorissa olevista radoista ja myös juuri luomastasi. Itse olen käyttänyt nimeä Harjoitusrata1. Sitten vain teet rohkean päätöksen ja painat Edit-nappulaa.

(https://farm1.staticflickr.com/810/41448037832_f989f1a272_b.jpg) (https://flic.kr/p/269C2BW)Radanteko_ohje04 (https://flic.kr/p/269C2BW) by Ismo Pietiäinen (https://www.flickr.com/photos/155172061@N04/), on Flickr

Jatkuu...
Otsikko: Vs: Miten teen rataa Train Simulatoriin? Ohjeita vasta-alkajille.
Kirjoitti: Dino - Huhtikuu 17, 2018, 08:50:10
Mitä kummaa! Se ihmetyttää ja kummastuttaa pientä kulkijaa.

(https://farm1.staticflickr.com/810/40596898665_ba51226b29_b.jpg) (https://flic.kr/p/24RpHAH)Radanteko_ohje05 (https://flic.kr/p/24RpHAH) by Ismo Pietiäinen (https://www.flickr.com/photos/155172061@N04/), on Flickr

Näkyy vain kauheen aakee laakee lukuunottamatta ruudun vasemmalla puolella näkyviä paneeleita, jotka nekin saa pois tieltä klikkaamalla nastoja. No onhan ruudun alareunassa jotakin ja maastossa aloitusmerkki. Ei puhettakaan mistään automaattisesti generoidusta hienosta radasta. Maa on autio ja tyhjä eli pitääkö tässä nyt kuitenkin tehdä itse kaiken?

Voi samoilla eri ilmansuuntiin pelkäämättä putoavansa kuiluun ja vaikka eksyä. Tuleekohan Train Simulaattorin etsintäporukka hätiin. Ruudun yläreunassa näyttää olevan kompassi ja onpa siellä koordinaatitkin, jos vain osaisi käyttää niitä.

Jatkuu...

Otsikko: Vs: Miten teen rataa Train Simulatoriin? Ohjeita vasta-alkajille.
Kirjoitti: Dino - Huhtikuu 18, 2018, 08:53:58
Tarkastellaanpa rataeditorin joitakin ominaisuuksia, jotka ovat tarpeen, jotta saataisiin ensimmäinen ratapätkä maastoon.

(https://farm1.staticflickr.com/871/39681575250_aa61609af0_b.jpg) (https://flic.kr/p/23swrQw)Radanteko_ohje06 (https://flic.kr/p/23swrQw) by Ismo Pietiäinen (https://www.flickr.com/photos/155172061@N04/), on Flickr

Rataeditoriruudun vasemmalla puolella ovat työkalupaneelit, jotka saa pois näkyvistä ja taas takaisin lukittua paikalleen nastoilla. Jotta saataisiin rataa aikaiseksi, niin on valittava kuvan esittämä kohta 1 Linear Object Tools, joka sisältää radat, tiet ja niin edelleen.

Sitten valitaan kohta 2 Track eli kaikki raiteet.

Kohdassa 3 on raideluettelo käytettävissä olevista raiteista.

Rataeditoriruudun vasemmassa alakulmassa on Options-paneeli eli lisävalinnat. Täältä valitaan kohdasta 4 Track Rules eli ratasäännöt. Tällöin voi valita esimerkiksi pääradan, ratapihan jne. Sitten pitää palata kohtaan 3 valitsemaan raiteet. Rataeditoriruudun oikealla puolella olevasta paneelista saadaan raiteen lisäominaisuuksia kuten ajojohto, mutta näistä myöhemmin lisää.

Jatkuu...

Otsikko: Vs: Miten teen rataa Train Simulatoriin? Ohjeita vasta-alkajille.
Kirjoitti: Dino - Huhtikuu 19, 2018, 09:17:52
Nyt olisi vuorossa ensimmäisen ratapätkän laitto maastoon.

(https://farm1.staticflickr.com/878/26619213697_ffb423a66f_b.jpg) (https://flic.kr/p/GyfqQi)Radanteko_ohje07 (https://flic.kr/p/GyfqQi) by Ismo Pietiäinen (https://www.flickr.com/photos/155172061@N04/), on Flickr

Yllä olevassa kuvassa näkyy joskin hieman epäselvästi ratasäännön ja raiteen valinta. Tässä tapauksessa Options-paneelin muut valinnat kuin ratasääntö ovat oletusarvoissaan kuten myöskin rinnakkaisten raiteiden lukumäärä, joka on yksi.

 Kuvassa näkyy nyt myös ruudun oikeassa reunassa oleva ominaisuuspaneeli. Siellä muun muassa voi valita ajojohdon raiteeseen mukaan. Näistä muista ominaisuuksista on tarkoitus kertoa myöhemmin, joten koeta vielä hillitä valtavaa innostusta tehdä maanosien välinen rata ja keskity muutamaan palaan.

Kun rataikoni, ratasääntö ja raide on valittu ja kun siirrät kursorin maastoon, niin sinne ilmestyy keltainen nuoli raiteen aloituspaikan merkiksi. Nuolta voi kääntää, kun pidät hiiren vasemman napin alaspainettuna ja siirrät hiirtä. Jos hiiren vasemman napin aloitus- ja lopetusklikkauksen jälkeen huomaat raiteen olevan väärässä asennossa, niin sen asentoa voi muutta jälkikäteen, jolloin voi määritellä oikean raiteen paikan ja suunnan. Näistä mielenliikkeistä enemmän myöhemmin, koska lapset ja vanhukset väsyvät niin helposti.

Jatkuu...


Otsikko: Vs: Miten teen rataa Train Simulatoriin? Ohjeita vasta-alkajille.
Kirjoitti: Dino - Huhtikuu 22, 2018, 09:34:28
Raiteen pätkä on saatu onnistuneesti maastoon, mutta mahtaneeko olla oikeassa paikassa ja suunta oikea? Sitä pähkäilemme myöhemmin.

(https://farm1.staticflickr.com/900/41490344401_ac49053910_b.jpg) (https://flic.kr/p/26dmRTx)Radanteko_ohje08 (https://flic.kr/p/26dmRTx) by Ismo Pietiäinen (https://www.flickr.com/photos/155172061@N04/), on Flickr

Raidetta voi jatkaa aikaisemman perään sijoittamalla raiteen alkunuolen jompaan kumpaan päätyyn. Raide jatkuu suorana silloin, kun rautalankamalli on keltainen. Kaarevalla raideaihiolla väri on valkoinen. Kaarresäteen jyrkkyys riippuu valitusta ratasäännöstä.

Jatkuu...
Otsikko: Vs: Miten teen rataa Train Simulatoriin? Ohjeita vasta-alkajille.
Kirjoitti: Dino - Huhtikuu 23, 2018, 15:55:45
Tässä on nyt tarkasteltavana rataeditoriruudun oikeassa reunassa oleva ominaisuuspaneeli, jossa on valitun raiteen ominaisuudet ja valinnat.

(https://farm1.staticflickr.com/881/26619234097_84c165d0a0_b.jpg) (https://flic.kr/p/GyfwU2)Radanteko_ohje09 (https://flic.kr/p/GyfwU2) by Ismo Pietiäinen (https://www.flickr.com/photos/155172061@N04/), on Flickr

Jatkuu...