Jos ihan tarkkoja ollaan, niin
ilmakuvista on kyse. Trainziin löytyy DLS:ltä basemapeja, joihin ilmakuvia saa laitettua. Ehkä helppokäyttöisimpiä ovat 1km kokoiset basemapit, joita tulee ladata useampia voidakseen käyttää useampaa ilmakuvaa samanaikaisesti.
Maanmittauslaitokselta voi ladata ilmakuvia, joiden tarkkuus on 1px/m. Näistä on helppo rajata 1000x1000 pikselin kokoisia alueita 1km basemapille, ja sitten pienentää niitä sopivampaan tiedostokokoon. Nämä ilmakuvat ovat JPEG2000-muodossa, ainakin GIMPillä niitä pitäisi pystyä muokkaamaan.
Toinen vaihtoehto on ottaa screenshoteja vaikka Google Earthista ja rajata niistä sopivan kokoisia alueita.
Content Managerissa sitten avataan nämä basemapit ja korvataan jokaisessa oleva tekstuurikuva ilmakuvasta otetulla palalla. Kelvollisia tiedostomuotoja ovat ainakin jpg, png, bmp ja mahdollisesti myös tif.
Trainzissa pystyy sitten lisäämään näitä basemapeja Surveyorissa. Ne ovat 1m korkeita, joten laittamalla ne 0.9m syvyyteen pystyy näkemään sekä ilmakuvan että lisätyt objektit. Basemapit kannattaa laittaa omalle layerilleen ja lukita se, ettei niitä vahingossa siirtelisi (nimim. kokemusta on).
Toivottavasti asia selvisi näistä ohjeista.
(Ja tämä varmaan sopisi paremmin sisällöntuotto-osioon)